skip to Main Content

Wat zijn chemische ankers?

chemische ankersAls je bepaalde dingen vast wilt zetten met een anker, zoals een vangrail of omheiningen, dan kan je deze bevestigen met chemische ankers. Normale ankers kunnen hiervoor niet gebruikt worden omdat deze niet stevig genoeg zijn. Chemische ankers zijn net zo stevig als beton en is zeer makkelijk te gebruiken. Het is een vloeibaar middel, maar doordat er twee chemische stoffen bij elkaar komen, word het steenhard. Het aanbrengen is gedaan in enkele minuten alleen duurt het maximaal een uurtje voordat het uitgehard is.

Waar kan je chemische ankers voor gebruiken?

Chemische ankers kan je gebruiken om items te bevestigen wat niet bevestigd kan worden door normale ankers. Vaak zijn dit zware materialen die bevestigd moeten worden in een vochtige ruimte zoals bijvoorbeeld een zwembadtrap. Normale ankers kunnen namelijk niet tegen vocht of water en daarom zijn deze ongeschikt voor zulke werkzaamheden. Chemische ankers zijn zeer makkelijk te gebruiken en bevatten geen stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Je hoeft dus geen beschermingsmaterialen te dragen als je werkt met chemische ankers. 

Wat heb je nodig voor het plaatsen van chemische ankers?

Als je chemische ankers wilt plaatsen dan heb je daarvoor geschikt gereedschap nodig. Dit gereedschap kan je gewoon aankopen bij je favoriete bouwmarkt of een webwinkel gericht op bouwmaterialen. Om chemische ankers te plaatsen heb je natuurlijk de chemische ankers zelf nodig, ook ben je een boormachine met een mixer nodig. Als je de chemische ankers makkelijk wilt toebrengen dan is het handig dat je ook een kitpistool in huis hebt. 

Chemische ankers zelf plaatsen

Het plaatsen van chemische ankers is niet moeilijk, maar moet toch wel op de juiste manier gebeuren. Als je dit verkeerd doet dan zit het voorwerp waaraan het chemische anker bevestigd word niet goed vast en kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Je kan er daarom ook voor kiezen om het plaatsen van chemische ankers over te laten aan een vakman die weet wat hij doet. Zo voorkom je fouten en vervelende ongelukken. 

Welk soort chemische anker heb ik nodig?

Chemische ankers vallen onder de categorie bevestigingsmaterialen en er is daar een uitgebreid aanbod van. Het is daarom moeilijk om de juiste soort chemisch anker te kiezen. Als je niet weet welk type chemische ankers je nodig hebt om iets te bevestigen, dan is het verstandig dat jij je altijd laat adviseren. Er is namelijk altijd wel een werknemer aanwezig bij de bouwmarkt die er verstand van heeft. Ook kan je proberen contact op te nemen met de klantenservice van een webwinkel. 

Chemische ankers aanschaffen

Chemische ankers kan je op meerdere plekken aanschaffen. Zo kan je bijvoorbeeld naar een bouwmarkt gaan want zij hebben vaak een breed aanbod aan verschillende chemische ankers. Ook andere winkels gericht op bouwmaterialen verkopen meestal chemische ankers. Als je de beste kwaliteit wilt hebben, dan is het verstandig dat je online een goed merk aanschaft. Doordat je kiest voor een bekend en goed merk weet je zeker dat de chemische ankers van uitstekende kwaliteit zijn. Als je een bestelling plaatst heb je deze meestal de volgende dag al in huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top