skip to Main Content

Klussen aan huis.

KlussenKlussen aan huis, het is iets waar alle gezinnen mee bezig zijn. Of het nu gaat om een plankje ophangen, een kast in elkaar te zetten, een deurtje te maken of een schilderij ophangen. Voor al deze klusjes heb je vaak gereedschap nodig. Maar waar heb je wat nu voor nodig? Er zijn zoveel verschillende soorten gereedschappen en tools die je kunt gebruiken. Je ziet daardoor door de bomen het bos niet meer. Heb je het ook wel eens dat het klussen niet lukt, omdat je weer de verkeerde schroef gebruikt? Het kan ook zijn dat je niet weet hoe je iets moet vastmaken/repareren. Het komt namelijk vrij vaak voor dat je gefrustreerd kan raken bij het klussen, omdat het niet lukt. Neem alleen al de hoeveelheid verschillende schroeven. Welke schroef moet ik waarvoor gebruiken? Hieronder een korte uitleg over schroeven voor gipsplaten en schroeven om balken te verbinden om deze frustratie te voorkomen.

Schroeven voor gipsplaten

Wil jij gipskarton platen of andere constructie ergens aan bevestigen? Dan heb je daar speciale schroeven voor. Voor het bevestigen van gipsplaten heb je gipsplaatschroeven . Deze schroeven zijn er in verschillende uitvoeringen. De gipsplaatschroeven met een fijne draad worden gebruikt voor het bevestigen van gipsplaten op een metalstudsysteem. De schroeven met een grovere draad worden gebruikt voor het aanbrengen van gipsplaatsen op een houten ondergrond.

Balken verbinden

Balken kun je op allerlei verschillende manier verbinden. Je kunt gebruik maken van hoekankers van balkdragers en ga zo maar door. Verbinden via hoekankers, hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk? Hoekanker is een stalen verbindingsmiddel die balken loodrecht aan elkaar bevestigd. Dit kan op veel verschillende manieren gedaan worden. Je hebt ook een groot scala aan verschillende hoekankers . Een hoekanker heeft verschillende gaten, zodat u verschillende maten schrijven erin kunt doen. Door een balk vast te maken, plaats je de balk loodrecht tussen twee muren. Hierna leg je het hoekanker erop en schroef je hem vast en je balk is bevestigd!

Bron foto door Bidvine via Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top