skip to Main Content

Stappen voor het maken van je eigen kunstwerk

Een kunstwerk is iets dat een gedachte of gevoel weergeeft. Het is iets waarmee ‘gespeelt’ kan worden om leuke oftewel mooie patroneren of beelden te creëren die woorden spreken. In plaats van een verhaal in woorden heb je een kunstwerk die het verhaal dan voor je vertelt. Dit kan op verschillende manieren geïllustreerd worden. Zo heb je foto’s, schilderijen, borduurwerk, bloemendecoratie, tekeningen, kleiwerk en nog meer.

Allemaal verschillende typen kunstwerken die je kan illustreren. Er zijn verschillende manieren van kunstwerken maken en hier vindt je dus de weg naar het maken van je eigen kunstwerk. De stappen voor het maken van je eigen kunstwerk zijn als volgt:

1.Doe het onderzoek

De eerste stap voor het maken van een eigen kunstwerk is onderzoek. Als je iemand bent die geïnteresseerd is in het maken van kunstwerken, maar er geen weet van heb dan is dit de eerste stap voor jou. Dit geldt voor alle type kunstwerken. Als iemand die geïnteresseerd is in kunstwerken zou je wel de beste kunstwerken willen illustreren. Door onderzoek te doen naar wat de benodigdheden zijn voor de typen kunstwerk dat jij wilt maken en waarvoor de benodigdheden gebruikt moeten worden alsook hoe ze het best gebruikt kunnen worden. na onderzoek hierover gedaan te hebben dan kan je verder.

2. Begin eenvoudig weg

Voor de volgende stap is het best eerst makkelijk te beginnen. Voor een beginner ga je niet gelijk een kunstwerk kunnen maken zoals die van bekende kunstenaars. Je bent nog aan het leren en zal dus eerst makkelijke stappen moeten nemen voordat je over kan gaan tot de iets moeilijke. Heb je de makkelijke stappen van foto’s nemen, of een schilderij schilderen al onder de knie dan kan je beetjes bij beetjes op de ladder klimmen door je kunstwerken elke keer een stapje verder te nemen.

3. Doe een test met je skills

Voor de volgende stap gaat een test tussen door vooraf. Bij elke keer dat je een stapje verder gaat om de kunstwerk die jij wil hebben te creëren, test je de skills die je heb. Dit om een beeld te kunnen hebben van wat tot nu toe mogelijk is en wat niet. Je maakt hierbij dus een onderscheid tussen wat je kan en wat je nog niet kan. Als blijkt dat je een fout hebt gemaakt bij de test die je niet moest maken of in feite niet wilde maken, dan begin je weer opnieuw. Dit helpt je de dingen beter te onthouden alsook bekend te zijn met bepaalde handelingen of standen die je zou moeten hebben om een beter resultaat te hebben.

4. Ontvang en verwerk feedback

De volgende stap is dan feedback. Door feedback van andere kunstenaars kan je alleen beter van worden. Door hen advies dus dan te volgen van hen die dit al jaren doen en weten precies wat ze doen kan je de vaardigheden die jij bezit perfectere. Het is niet alleen de feedback van andere kunstenaars die je zal helpen, maar ook de feedback van ordinaire mensen. Laat je kunstwerken dus door anderen gezien worden om te kijken wat hun kijk erop is.

Dit zijn dus de algemeen te volgen stappen voor het maken van een eigen kunstwerk. Er is niet te diep op in gegaan vanwege de verschillende typen kunstwerken die er zijn. Er is in feite een oppervlakkig beeld gegeven van hoe te kunnen beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top