skip to Main Content

Zelf producten maken en verkopen

Je kan je eigen producten leren maken

In een wereld van nu waar alles duurder aan het worden is een ieder op zoek naar een uitweg. Er zijn dus een groot aantal die iets met een lager prijs, maar toch van goede kwaliteit zoeken. Er zijn in de meeste gevallen ook anderen die in plaats van naar een andere uitweg zoeken, juist naar producten zoeken die voor hen werkt. Zij zijn dus op zoek naar producten die het beste bij hen past, omdat zij heel nauwkeurig zijn met elk product dat zij gebruiken.

1. Zelf wat bijverdienen

Aan de ander kant zijn er ook anderen die zoeken om een kleinigheid bij te verdienen. Zo heb je dus anderen die gebakjes of gerechten ter bestelling maken en ook anderen die medicinale drankjes maken van medicinale planten en hen verder verkopen. Ben jij iemand die zelf producten wilt maken ter verkoop om iets bij te kunnen verdienen met de tijden van nu of heb je er gewoon interesse in en wil je hetgeen je zelf maakt met anderen delen dan ben je terecht.

2. Vergroot je materiaal kennis

Beslis je om zelf producten te maken dan gaat onderzoek er voor af. Het geeft hierbij niet om wat het is dat je precies maakt. Zowel bij drankjes, gebakjes, tassen gemaakt van oud jeans broeken als stoelen geconstrueerd van banden zou er eerst onderzoek gedaan moeten worden om ervoor te zorgen dat je weet heb over het materiaal dat je gebruikt. Als je dus genoeg weet hebt over het typen of soort materiaal waarvan je gebruik maakt en weet hoe het beste te gebruiken dan zal er bij de verkoop geen problemen ontstaan. Zo vermijd je dus de eerste probleem.

3. Ken je sterke en zwakke punten

Het is best om te weten waar je sterke punten liggen en dan zelf producten of spullen te construeren van de dingen waarin je zelfverzekerd bent dat je het werk goed verrichten zal. Je begint dus eerst met je sterke punten en dan ver der naar je zwakke punten. Je hoeft je zwakke punten niet als zwakke punten te laten. Stel dat je tot nu toe alleen met stof om wist te gaan om kledingstukken te maken. Wil je verder uitbreiden kan je ook leren producten te maken die helpen de stof waarvan het kledingstuk is gemaakt te behouden. Zo werk je dus aan de zwakke punten. Onderzoek gaat er dus eerst voor af om duidelijk te maken wat je wel en niet weet en dan je sterke en zwakke punten op een rij zetten. Daarna moet je weten hoe goed van je sterke en zwakke punten gebruik te maken.

 

Het starten van zo een zaak gaat niet gelijk in 1 keer. Wat je ook zou moeten onthouden is dat als er geen vraag of interesse bestaat naar het product of goed dat de zaak in zijn eerste stappen al gaat falen. De beste optie hierbij is dus om klein te starten en van de producten of goederen die zelf gemaakt worden, dat eerst op kleine schaal te doen. Als blijkt dat het product of goed een hit is dan kan je op grote schaal gaan produceren, maar toch rekening houdend met overproductie. Probeer de prijs ook op een redelijk goedkoop prijs te houden als klanten niet direct af te schrikken. Als de zaak blijft groeien dan kunnen de prijzen de prijzen een beetje verhoogt worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top